Open Call 2020

News alert! Ook dit jaar zoekt ZOMERFABRIEK partners met flitsende projecten om de editie 2020 helemaal compleet te maken. In 2019 lanceerde ZOMERFABRIEK voor de eerste keer een OPEN CALL. Twintig nieuwe organisatoren bouwden mee aan een fantastisch programma. Meer van dat. Loop jij rond met een fenomenaal project voor deze zomer? Aarzel niet en doe mee met de OPEN CALL 2020.

Zomerfabriek is tijdens de zomermaanden dé hotspot voor spoken word, The Classics, jam sessions, vele feestjes in Club Z en meer. In 2019 gaven 20 nieuwe partners mee vorm aan het programma. Ze stonden in voor een heerlijke mix van theatervoorstellingen, een mobiele radio, een revive market, dance battles, … Benieuwd naar alle projecten uit 2019? Check ze hier.

Zomerfabriek geeft opnieuw een deel van haar programma uit handen. Met de OPEN CALL 2020 zoeken we organisatoren met zomerse concepten voor de aankomende editie. Het opzet is eenvoudig: iedereen met een goed idee is welkom om een project in te dienen. Van een party, een cosy concert, een voorstelling tot een workshop of een fashion show. Van een vintage markt, een try-out, een boekpresentatie tot een screening of een pittig debat. En alles daartussen. Een jury buigt zich over de inzendingen en kiest 20 projecten in totaal: 10 worden ondersteund met 500 euro en 10 met 1000 euro. Wanneer is Zomerfabriek open? Deze editie kan je er terecht van 19-06 tem 30-08, dinsdag tem zondag, telkens vanaf 15u.

Wat zoeken we? 

Alle zomerse ideeën zijn welkom. Surprise ons en denk aan deze richtlijnen:

 • een concept dat flitst en verrast
 • een project dat verbindt, mensen samenbrengt, open en voor iedereen
 • dat 18- tot 30-jarigen triggert
 • met een positieve vibe
 • voor een divers en grootstedelijk publiek
 • en gratis toegankelijk 

Wat bieden we?

 • Drie locaties voor je project:
  De Lounge: cozy binnenruimte met mooie lichtinval, een binnenbar en geluidsinstallatie. Ideaal voor debatten, spoken word performances, mode-shows, intieme concerten, kleinere feestjes, etc.
  Club Z: grote clubruimte met binnenbar, podium en DJ-opstelling. Geschikt voor feestjes, dansworkshops en grotere bijeenkomsten.
  Het Terras: terrein met buitenbar en buitenpodium. Dansen onder de zon? Vintage markt? Buiten expo? Dan is dit je locatie.
  Capaciteit, licht, geluid, podium, …? Bekijk hier de technische fiche voor details.
 • Technische ondersteuning:
  Een locatieregisseur en een technieker die jouw project mee in goede banen leiden en de nodige ondersteuning geven.
 • Communicatieve ondersteuning:
  ‘Event-promo 101’- handleiding: praktische tips, do’s & dont’s en een hotline waarop je ons kan bereiken voor ondersteuning op maat.
  Jouw project op onze website en Facebook, in onze wekelijkse kalender op Facebook en Instagram, op de tv-schermen van de Zomerfabriek, in de agenda op locatie en in de Zomerfabriek-perslijst. 
  Highlights van Zomerfabriek in onze tweewekelijkse nieuwsbrief, een algemene Zomerfabriek-affichecampagne, geadverteerde berichten op Facebook en Instagram voor sommige events, video’s en pic’s van een aantal projecten.
 • And last but not least, financiële ondersteuning:
  500 euro voor 10 projecten
  1000 euro voor 10 projecten

Doe mee met de OPEN CALL 2020

Stel je project hier voorDeadline tem 31/01. Ben je geselecteerd? Half februari nodigen we je uit voor een gesprek.
Heb je ondertussen vragen? Mail: Samuel@zva.be
Wat is Zomerfabriek? Check onze FacebookInstagram

Nog twijfel? Lees hier hoe onze partners in 2019 de OPEN CALL en Zomerfabriek ervoeren.

“De open call gaf ons de mogelijkheid om een eerste stap te zetten in iets dat groter kan en zal worden. Voor veel jongeren was het een positieve en leerrijke omgeving. De open call gaf AfroWar en goede Push.” (Graciette Zola - dance battle, AfroWar)

“Zomerfabriek bood mij een podium en een micro om mijn stem te laten horen. Ik kreeg een publiek dat me omarmde. Jong, oud en welke achtergrond dan ook, wat telde was wat ons verbond. Toen ik daar stond na de Open Call wist ik: dit is een unieke dynamiek. Hier wil ik zijn. Hier wil ik blijven.” (Amina Belorf - theatervoorstelling, Atlas-Antwerpen)

“De open call van Zomerfabriek geeft de mogelijkheid om - vanuit je artistieke praktijk - iets nieuws uit te proberen. Uit je comfortzone te gaan en op een superfijne plek te experimenteren, samen met andere creatives. Doen!” (Sascha Bornkamp - muziekworkshop, TELETEXT)

“De open call gaf ons de kans om onze evenementen in de zomer te laten doorgaan. Zomerfabriek is een leuke en vertrouwde uitvalsbasis voor veel mensen die in Antwerpen willen uitgaan in een leuke en relaxte sfeer.” (Kevin Kofi Asare - parties, She. en Kofii pauze)

“Het was zeer fijn om deel uit te maken van een heerlijke zomer in Zomerfabriek. De open call geeft je de kans en de vrijheid om te organiseren wat je maar wilt, zolang het in het concept van Zomerfabriek past. Ze zorgen ook voor zeer fijne ondersteuning op alle vlakken. Gaande van techniek tot hospitality. Als je al lang het idee hebt iets te organiseren onder de stralende zon, of een zwoele zomernacht. Niet twijfelen en inschrijven!” (Laurent Moussiaux - dj-set, Superstyling Matinée)

Update

De deadline voor de OPEN CALL 2020 viel op 31/01 en is dus verlopen. In totaal ontvingen we maar liefst 67 projecten. De jury breekt zich nu het hoofd over alle inzendigen. Half februari koppelen we terug naar de deelnemers. 
Benieuwd naar wat er deze zomer op je afkomt? In de lente geven we de eerste namen van ZOMERFABRIEK 2020 prijs. Houd ons dus in het oog!